Wat later dan jullie gewend hierbij ons dagverslag van de dinsdag zoals wij deze in Atlanta door hebben gebracht.

De ochtend begon weer met wat moeizaam opstaan. Het ontbijt werd daardoor gemist (niet erg want daar moet in ons laatste hotel apart voor worden betaald).

Eerst nog even in de lobby met het thuisfront gebeld, alsof je naast elkaar staat zo duidelijk, en daarna op weg richting downtown Atlanta.

Het ontbijt moest natuurlijk nog wel worden ingehaald en dus werd na het “opbergen” van ons SUV-je in de parking, eerst gezocht naar een geschikt restaurant. Met behulp van een policeofficer werden wij hiervoor in de juiste richting verwezen.

De serveerster die ons in de diner hielp bleek te zijn geboren op St. Maarten en kende uit haar prille jeugd nog wel wat Nederlands. Zo gebeurde het dat de gehele bestelling in onze moedertaal werd gedaan, wel even wennen na bijna 3 weken Engels.

Even later sloot zich nog een tweede serveerster aan die uit Duitsland afkomstig bleek, kon ik mijn Germaans ook nog even ophalen.

Toen de pancakes en frensh toast naar binnen waren gewerkt namen wij met een “Tot ziens” en een “Tjuus” afscheid van beide dames en ging het richting CNN.

Bij CNN hebben wij een rondleiding gemaakt waarbij er uitleg werd gegeven over wat er allemaal bij het maken van een TV-show komt kijken zowel voor als achter de schermen. Ook konden wij meekijken bij een programma dat live werd uitgezonden. Heel leuk om zo eens mee te maken.

Het volgende doel was Coca Cola waarvoor het Centennial Olympisch Park voor moest worden doorgewandeld. Dit park is aangelegd voor de Olympische Spelen van 1996 en ook hier vond destijds een bomaanslag plaats tijdens een concert.

Onderweg zagen wij ook dat het Georgia Aquarium hier ook te bezoeken was. Dit trok ons meer en dus werd het plan omgegooid en liepen wij even later tussen de vissen.

Het Aquarium was prachtig aangelegd met diverse soorten diersoorten, van zeeotters, piranha’s, kikkers tot dolfijnen.

Van de laatste diersoort kregen wij ook nog een show “aangeboden”.

Na de inwendige mens weer te hebben verwent met pizza en hotdogs weer de exit naar buiten genomen waar het zonnetje inmiddels ook weer was doorgebroken. Van het gisteren aangekondigde noodweer was niet veel meer dan een buitje regen in de vroege ochtenduren overbleven. Aangezien voor de avond een baseballgame bezocht zou gaan worden en het inmiddels al na vijven was, werd de Colafabriek uitgesteld tot morgen en de koers gezet naar Turner Field, thuisbasis van de Atlanta Braves.

Een parkeerplaats was daar snel gevonden en nadat we mooie kaartjes hadden weten te bemachtigen, vierde rij vanaf het veld vlak achter third base, kon wat ons het spektakel beginnen. Hierop moesten we nog een klein uurtje wachten en dus werd er wat te drinken gehaald en rond gekeken in de catacomben van het stadion waar genoeg te zien valt.

Nadat uiteraard eerst het National anthem was gezongen startte de game exact om 7:10 pm. Rondom het stadion hing een dreigend wolkendek maar vlak er boven was het nog hemelsblauw.

De tegenstander van de Braves, de Miami Marlins, lukte het direct al in de eerste inning een homerun te slaan echter “onze” Braves sloegen in de gelijkmakende slagbeurt onverbiddelijk terug en kwam met 3-1 voor te staan.

Het was weer een mooi avondje om mee te maken, het spel maar ook de hele show er omheen. Zo tegen 8:30 pm kregen wij toch wel weer wat trek, tijd om weer even in het stadion naar een van de vele fastfood loketten te gaan.

Precies op tijd ook naar bleek want toen wij eenmaal binnen waren barste buiten een waar noodweer los. In eerste instantie een flinke regenbui waarbij nog werd doorgespeeld maar even later kwam het met gallons tegelijk uit de lucht vallen vergezeld van enkele onweersklappen. Het publiek wat nog onoverdekt zat vluchtte massaal naar binnen en de wedstrijd werd tijdelijk gestaakt, rain delay.

Zo af en toe leek het even droog te worden maar hadden wij onze plaatsen nauwelijks bereikt of de hemel barste weer open. Zo ging dat ruim 2 uur achtereen door waarbij een groot deel van het publiek de wedstrijd voor gezien hield en letterlijk afdroop. Echte diehards als wij zijn bleven wij hoop houden op een hervatting, weinig keus ook want anders waren wij doornat geworden tijdens het lopen naar de auto. Ons geduld en dat van nog een flink handje vol overig publiek werd beloond zodat om 10:40 pm we weer droog naar het honkbal konden gaan kijken.

Een goed uur later was de strijd afgelopen en in het voordeel van de Braves met 7-1 beslist!

Tegen half een s nachts vielen wij pas weer de hotelkamer binnen zodat het maken van het verslag geen optie meer was.

Vandaag nog één volle dag te gaan. Waarmee we deze gaan vullen, nog geen idee. Wij hebben ons “to do lijstje” geheel afgewerkt dus komt het neer op improvisatie. Een dagje rond de pool is misschien ook wel een keer lekker.