Vandaag (gisteren op moment van schrijven, eergisteren op moment van lezen) er toch op met z’n vieren er op uitgetrokken. De jongens toch weten over te halen mee te gaan mede gezien het feit dat het hotelzwembad pas na twaalven open zou gaan.

De TomTom werd gezet op Arlington Cemetery. “Leuk” zullen jullie misschien denken, op vakantie en dan een begraafplaats bezoeken. Klinkt inderdaad een beetje raar maar Arlington is niet zomaar een begraafplaats. Hier liggen duizenden Amerikaanse soldaten begraven die in de oorlogen waarin de Yanks hebben meegestreden zijn gesneuveld.

Daarnaast vind je hier ook het graf van wijlen president John F. Kennedy, diens vrouw en kinderen en zijn eveneens vermoorde broer Robert.

Het was een mooie dag om er rond te lopen met een temperatuurtje van zo rond de 30 graden.

Na een goed uur vertrokken wij weer richting de tweede bestemming van vandaag, het Pentagon en met name het Pentagon 9/11 Memorial waarmee de slachtoffers worden herdacht die zijn gevallen toen op 11-9-2001 het derde vliegtuig waarmee een aanslag werd verricht, in het Pentagon naar binnen vloog.

Ook hier weer indrukwekkend om te staan, vlak bij de plek waar flight 77 zich in het gebouw boorde. Aan het gebouw zelf is overigens niets meer te zien.

Na stiekem toch ook een foto te hebben gemaakt van het Pentagon zelf wat ten strengste verboden is, weer te voet terug naar de Pentagon City Mall aan de andere kant van de snelweg, waar ook de auto stond geparkeerd. Daar werd de lunch gebruikt op het foodcoart, Miek aan de salade en de mannen aan de Italiaan. Bij de Apple Store nog even staan onderhandelen over een nieuwe iPad, evt. bestemd voor een collega wel te verstaan, maar het is niet tot een koop gekomen.

Goed, na nog even rondgelopen te hebben weer terug naar het hotel. Nog even een oponthoud gehad doordat de betaalautomaat zowel de parkeerticket als de creditcard had ingeslikt en weigerde terug te geven. Na interventie van een medewerker gelukkig weer de CC in handen gekregen (pfiew).

Bij het hotel weer even wat wasgoed in de machine gegooid waarna pa en ma zich in het rond het zwembad posteerden. De jongens, die zo nodig bij het zwembad hadden willen blijven, hadden geen zin en vermaakten zich op internet.

Sven had niet ver van het hotel een nieuwe Mall ontdekt en dus voor de afwisseling en het avondeten naar de Ballston Mall gereden. Een wat ouder aandoende Mall maar niet te min wisten de boys, na het eten, er toch allebei een paar nieuwe Adidas sportschoenen op de kop te tikken.

Om 9:30 pm gingen de winkels dicht. Wat nu te doen? Miek en Sven hadden in de Mall een bioscoop ontdekt, ook niet te missen met 12 zalen, waar o.a. de nieuwe Batman film draaide. Nu zijn wij wel voor een uitdaging te porren en dus werden voor de voorstelling van 9 pm kaartjes gekocht met gelijktijdig een liter fris p.p. want er zat geen pauze in de voorstelling.

Het verhaal is toch wat lastig te volgen maar de actiemomenten maakten een hoop goed. Echter naar mate de film vorderde deden zich zo af en toe wat wegtrekkertjes voor. Even na twaalf uur liep de zaal weer uit en moesten wij nog terug naar het hotel waar wij even voor half een aankwamen, te laat om nog aan een dagverslag te beginnen. Zeker in de wetenschap dat ons morgen een lange rijdag te wachten zou staan, dwars door de Shenandoah NP en de Blue Ridge Mountains.