Het vroege opstaan koste enige moeite. Teken dat wij na 1 ½ week verblijf in de States al helemaal in het juiste tijdsritme zitten. Maar treuzelen was er echt niet bij, om 10 AM wachtte er 4 Segways om ons door Washington te laten touren.

Met de auto naar de capitol was geen optie gezien de spits en de beperkte (betaalde) parkeergelegenheden in het centrum. Gelukkig voorziet ons hotel in een shuttlebus die je naar het dichtstbijzijnde metrostation brengt om vervolgens per sub naar de juiste halte te rijden.

Alles zat gelukkig mee op een klein oponthoud na toen de metro waarin wij zaten ondergronds stil kwam te staan. Maar enkele minuten later kwam er weer beweging in en konden wij bij de juiste halte alsnog op tijd uitstappen. Vervolgens was het nog 3 blokken lopen en dat bij een temperatuur die s ochtends om half tien al tegen de dertig graden liep.

Het City Segway Tours werd vlotjes gevonden en na het invullen van de gebruikelijke afstandsverklaringen bij evt. schade, konden we echt van start.

Naast ons vier was er toevallig nog een Nederlands gezin van drie waarmee wij de groep voor de ochtendtour vormden.

Op de vraag of wij al eens eerder op een Segway hadden gereden volgde uiteraard een volmondig ‘ja’ en dus mochten wij direct beginnen met inrijden. Hierbij ging het wel even mis met o.g.. In een onbewaakt ogenblijk verloor ik bij een achterwaartse beweging mijn evenwicht en lag pardoes languit op de stoep. Meer dan een sneetje in de linker handpalm en een extra vlek om mijn camouflagebroek leverde het gelukkig niet op.

Nadat wij goed warm waren gereden, wat met de nog steeds oplopende temperatuur ook niet veel moeite koste, kon de tour beginnen onder leiding van onze vrouwelijke gids Lindsey.

Na een stukje route waarbij nog niet veel te zien of over te vertellen was stonden wij in ene bij B. Obama voor de deur. Of hij thuis is was niet te zeggen, de vlag hangt altijd te wapperen tegenwoordig. Helaas, zoals ook in de rest van de stad, halfstok i.v.m. de recente gebeurtenissen in Colorado.

Hierna ging de tour weer verder en vertelde Lindsey links en rechts allerlei wetenswaardigheden over de diverse bouwwerken waar werd langsgereden.

Het hoogtepunt van de tour lag rond de National Mall. Nee, niet weer een winkelcentrum. In dit geval gaat het om de strook welke centraal in de hoofdstad is gelegen en loopt vanaf het Capitol tot aan het Lincoln Memorial. Rondom de Mall liggen een aantal gratis te bezoeken Smithsonian musea en in het midden staat de reuze oblisk, het Washington Monument. De laatst genoemde is normaalgesproken te bezoeken biedt dan een mooi uitzicht over de stad, maar sinds de aardbeving die zich hier vorig jaar augustus heeft voorgedaan is deze gigant voor publiek gesloten i.v.m. beschadigingen aan de structuur.

Goed er bleef nog genoeg over om langs te Segwayen. Na het FBI gebouw volgde o.a. het Capitol

en het Lincoln Memorial waarmee president Abraham Lincoln, verantwoordelijk voor het afschaffen van de slavernij, wordt herdacht.

Hier werd een uitgebreide stop gemaakt, even tijd om de benen weer wat beweging te geven en de vochtvoorraad weer wat op peil te brengen. Want ondanks dat het bewolkt was geworden was het rond het middaguur een graadje of 36.

Na 3 uur waren we weer uitgeSegwayed en moest helaas de stad verder te voet worden verkent. Deels werd dit met de metro gedaan om al te grote afstanden bij deze warmte lopend te vermijden.

Met de Blue-line reden wij weer terug naar de Mall om daar het National Air and Space Museum te gaan bekijken. Naast dat het een interessante omgeving was, was het er ook heerlijk geaircod!

Miek en de jongens besloten wat eerder de aanpandige Mac te bezoeken en pa sloot zich een half uurtje later daar ook bij aan.

Het Capitol wilden wij nogmaals van dichtbij bekijken en dus werd hier naar toe gewandeld. Het is wel leuk om zelf nu eens dichtbij de gebouwen te staan die je bijna dagelijks op TV in het nieuws terugziet.

Hierna werd de metro weer opnieuw opgezocht en een stuk terug gereisd de stad in en uitgestapt ter hoogte van het Old Post Office Pavilion, vroeger het grootste en belangrijkste postkantoor van de USA maar tegenwoordig door toename van e-mail en internet nog dienende als uitkijkpunt over de stad. Ook hier was de toegang gratis en kon vervolgens vanaf de toren van het gebouw een aardig blik over de stad worden geworpen.

Weer beneden pakten wij een Ben en Jerry’s ijsje mee en was het weer de warmte in op naar de metro om twee haltes verder weer uit te stappen. Toch nog maar een keer bij het Witte Huis te kijken of Barack wellicht bezig was het gras te maaien. Helaas, opnieuw geen glimp van de President op kunnen vangen. “Teleurgesteld” werd daarom besloten om moe maar voldaan weer naar het hotel terug te keren.

Daar aangekomen ploften wij alle vier op bed neer. Even internetten waarna ik mijzelf tracteerde op een lekker warm bad. Zin en trek om nog ergens te gaan eten hadden wij eigenlijk ook niet meer en dus we called the day, a day.

Zoals het er nu naar uitziet zijn de plannen voor morgen dat ma en pa er nogmaals op uittrekken om het Pentagon en de Arlington Cemetery te bezoeken en vinden de jongens het wel best en kiezen hoogst waarschijnlijk voor het hotel zwembad.

Wij laten het morgen weer weten via dit blog!