De maandag werd gereisd van Bordentown naar de capitol of the USA, Washington. De route iets was aangepast zodat wij met een kleine omweg door het gebied reden waar de Amish wonen.

Eenmaal weg van de snelweg kwamen we door kleine dorpjes heen waar zo nu en dan een paard en wagentje ons tegemoet kwam met daarin Amish people, duidelijk herkenbaar aan hun klederdracht. Daarnaast hebben de volwassen mannen een aanzienlijke baard. Foto’s maken ging ons net iets te ver. In het stadje “Bird in the hand” kon een Amish Experience worden bijgewoond maar gezien het grote aantal auto’s en touringcars op de parking hebben wij deze te toeristische attractie maar gelaten voor wat het was.

Voor wij het wisten lag het land van de Amish al weer achter ons. Een outlet, die eerder in de route was opgenomen, hebben we dit keer ook links laten liggen om zo “voor het donker” i.i.g. toch in Washington aan te komen smiley.

Bij een Walmart werd nog wel even een tussenstop gemaakt. Even de benen strekken en wat boodschapjes meenemen. En het dan gek vinden dat er van zulke schietpartijen zoals recent in Colorado plaatsvinden hier. Je kunt een shotgun gewoon in de supermarkt kopen!

De gekochte meloensalades werden gecombineerd met stukjes zoete appel op de parkeerplaats weggewerkt. Zo zie je dat wij toch ook zo nu en dan gezond kunnen eten.

Even voor vijf uur belanden wij in de hectische spits rond Washington. M.b.v. TomTom wisten wij gelukkig toch wegwijs te worden uit het wegennetwerk zonder ook maar één verkeerde afslag te nemen.

Ons huidige hotel beschikt gelukkig over een guest laundry en dus konden eindelijk de eerste vakantiewassen worden gedraaid.

Nadat de eerste was ook door de droger was gegaan en de rest aan een geïmproviseerd wasrek was opgehangen werd er naar de Pentagon City Mall gereden om daar het resterende deel van de avond, incl. eten, door te brengen. Deze mall is mogelijk nog groter dan alle die wij tot nu toe hebben bezocht. 3 Etages met winkels plus een Foodplaza. Bij Taco Bell werden taco’s en burritos besteld en gegeten waarna de mall verder nog werd bezocht.

Ondertussen dankzij de wifi nog enkele What’s App berichten richting Nederland gestuurd (sorry als ik iemand heb wakker gemaakt) en er nog een paar met collega Irma uitgewisseld die momenteel met familie richting Westkust rondreist.

Morgenochtend gaan we de stad verkennen d.m.v. de jaarlijkse Segwaytour. Het beloofd een warme dag te worden dus een lekker rijwindje is dan wel mooi meegenomen. Wel te hopen dat de aangekondigde onweersbuien over waaien want staande op een Segway ben ik zeker het hoogste punt smiley.