Wie onze USA weblogs al langer volgt weet ongetwijfeld dat er jaarlijks ook pretpark word aangedaan. Zo ook dit jaar. Vandaag stond Six Flags Great Adventure op het vakantieprogramma, een park dat voornamelijk bekend staat om de snelste, hoogste en langste roller coasters die er zijn te vinden.

Het zonnetje scheen door de lichte bewolking heen en met een ochtend temperatuur van rond de 25 graden Celsius beloofde het een zeer aangename dag te gaan worden.

Na een bescheiden ontbijtje reden wij om kwart voor tien de parkeerplaats van ons hotel af om een klein half uur later die van Six Flags weer op te rijden. Dit laatste uiteraard tegen betaling.

Nog voor het openingstijdstip van half elf stonden wij bij de Guest Relations. Reden was dat het online bestellen van de tickets, een paar weken geleden, niet was gelukt waarna ik via een mailwisseling met “Six Flags Mary” een kortingscode had doorgekregen waarmee wij alsnog tegen de onlineprijs onze entreekaartjes aldaar konden aanschaffen. Scheelde toch weer $100,-!

Dit voordeeltje werd overigens direct daarna weer teniet gedaan bij de aanschaf van de zgn. Flash Passes waarmee je vooraf een plekje in één van de attracties kunt reserveren en tijdens de wachttijd andere dingen kunt doen dan in de rij staan.

Goed, zoals gisteren al aangekondigd, top coaster in het park is de Kingda Ka. Hierbij wordt je horizontaal afgeschoten om vervolgens loodrecht omhoog te schieten, een bochtje en een draai te maken en weer loodrecht naar beneden.

‘t Was maar goed dat ik mijn bril hierbij af moest zetten en het dus qua zicht voor mij niet al te scherp was. Voor het gevoel was het een “Andre Kuipertje” maar dan de lancering en landing direct achterelkaar. Sven heeft een rit op video gezet:

https://youtube.com/watch?v=RJ3bH0ko9Dc%3Ffeature%3Dplayer_detailpage

Nadat de Houtmannen waren bekomen van deze supersnelle rit volgde direct, m.b.v. de Flash Pass, een reservering voor een tweede ronde. Miek aanschouwde dit alles relaxed vanaf een bankje met zowel haar camera als e-reader binnen handbereik.

Nadat wij ons haar weer in model hadden gebracht was het op naar de volgende coaster, de”Nitro”. De naam doet ook al enige snelheid vermoeden en dat klopte ook meer dan uitstekend. Daarnaast is deze achtbaan ook één van de langste in z’n soort.

Hierna nam ik de “wacht” over de rugzakken over en kon Miek samen met haar kroost een aantal wat mildere typen attracties ervaren.

De temperatuur had intussen de 30 overschreden en dus moest er regelmatig worden bijgetankt.

Via een kabelbaan werd er weer van de ene naar de andere kant van het park verkast en waren de houten achtbanen aan de beurt. “El Toro” is een van de langste en snelste houten banen ter wereld en ook deze naam is terecht gekozen. Tijdens de rit heb je inderdaad het gevoel op een wilde stier te zitten en word je van voor naar achter en links naar rechts geslingerd, een soort “Nederlandse Amerikaan”!

De coaster “Bizarro” paste mij helaas niet. I.v.m. mijn lengte kreeg een tweetal medewerksters de veiligheidsbeugel niet gesloten en was ik helaas gedwongen uit te stappen. Sven en Niels hebben hier nog geen probleem mee en voltooiden de rit wel die onderweg gepaard gaat met water en vuur effecten.

Na nog een aantal ritten en opnieuw de Kingda Ka vonden ma en pa het tegen vijven wel even welletjes en kozen voor een mooi plekje op het terras onder genot van wat “nattigheid”. De jongens vermaakten zich ondertussen zelf en doken ruim een uur later weer op. Sven wilde nog wel een paar achtbanen doen maar de overige 75% van het gezin vond het tegen 7:00 PM toch mooi geweest.

De avondmaaltijd werd gedaan bij good old Denny’s waar, tot verbazing van onze vrouwelijke waiter, zowel onze appetizer (Zesty nachos), de hoofdgerechten (Salad, fried chicken, slam en T-bone) als toetjes (Caramel Apple crisp en Chocolate cake), schoon naar binnen werden gewerk; “a healthy appetite”!

Morgen verplaatsen wij ons weer verder zuidwaarts met als eindstation Washington D.C.. Onderweg voert de route ons door Amishland waar wij dus een stap terug in de tijd zullen maken.