Als ik een Engels gezegde vanuit mijn middelbare schooltijd heb onthouden is het wel “It’s raining…..”. Voor vandaag was de neerslagkans 100% en toen s ochtends de gordijnen op de kamer open gingen leek deze voorspelling ook uit te komen. Een en al nattigheid buiten.

Het nieuws op TV bracht niet veel beter nieuws. 13 Doden en veel gewonden bij een première van de nieuwe Batmanfilm in Colorado. Daar valt een regendag in NYC toch volledig bij in het niet. Veel slechter kan de dag niet beginnen.

Eerst maar eens ontbijten waarbij Niels nog even de lakens bleef “strijken”. Ook in de ontbijtzaal staat de TV aan met hetzelfde nieuws. Wij laten het eten ons toch zoveel mogelijk smaken en nemen voor Niels wat croissants en donuts mee naar de kamer. Buiten giet het nog steeds dus veel haast om op pad te gaan hebben wij eigenlijk niet. Er wordt nog wat naar de TV gekeken, geinternet en plannen gemaakt hoe de natte dag door te brengen.

Even na half elf lijkt de neerslag wat minder te worden en besluiten we het er op te wagen. Opnieuw via de metro naar de city waar wij ter hoogte van Rockefeller plaza uitstappen en opzoek gaan naar de halte waar wij met de Hop on Hop off bus de uptown route kunnen doen. Als deze is gevonden kunnen we snel aan boord. Met een gratis poncho besluiten toch bovenin de bus plaats te nemen. Wij per slot van rekening niet van suiker. Net als de bus wegrijdt begint het toch weer opnieuw te regenen, dus snel de poncho’s aan en “genieten”.

Gelukkig is de neerslag van korte duur en kunnen we de 2 uur durende tour verder droog doorbrengen. De tour voert ons grotendeels langs en rond Central Park door o.a. de wijk Harlem.

Bij zo’n Hollands weertype hoort uiteraard ook een Hollands straatnaambord:

Wij stappen uit bij 5th Avenue waar de 7/24 Apple Store eerst word bezocht. Even gebruikmaken van het wifi, mail checken en snel even een fotootje op Facebook zetten. Weer buiten pakken we een hotdog bij een van de vele stalletjes en lopen we verder 5 th Av af. Opnieuw gaan de sluizen boven ons weer open, tijd om wat op te warmen met een lekkere cappu bij Starbucks. Ook daar weer wifi bereik en dus de mogelijkheid om wat de Skypen en te surfen tot het hopelijk weer snel droog is.

Helaas blijft de regen neerdalen en we moeten/willen toch verder. Dus poncho’s weer aan, plu’s uit de rugzak en en route. Hier en daar duiken we even een winkel in om wat water van ons af te schudden. Uiteindelijk plenst het zo hard dat wij gedurende langere tijd het warenhuis Macy’s maar binnengaan om zelf ook even te “wateren”. Na een uurtje door het warenhuis te hebben rondgelopen blijkt het buiten opnieuw droog te zijn geworden. Het nieuwe doel wordt Madison Square Garden waar wij 4 jaar terug net te laat waren voor een tour. Helaas, opnieuw zit het niet mee. Wegens verbouwing gesloten.

Een nieuw plan wordt snel gemaakt, met de subway naar South Ferrypoint en met de Staten Island Ferry gratis naar de overkant en weer terug, waarbij de veerboot vlak langs het Vrijheidsbeeld vaart.

Na het tochtje heen en weer pakken we net voor 7 pm de laatste Hop on Hop off bus die ons weer naar Times Square brengt, met onderweg helaas weer een flinke bui.

Het avondeten doen wij opnieuw bij Sbarro waar de cassiere een voor ons voordelige vergissing maakt waardoor de pizza’s, meatballs en pasta’s nog lekkerder smaken.

Als afsluiting van weer een energieke dag doen we nog een rondje Times Square en schieten nog wat foto’s en een video als het donker is en TS op z’n best is.

https://youtube.com/watch?v=S2B24Tg7qyY%3Ffeature%3Dplayer_detailpage

Daarna gaat het met de subway voor de laatste keer terug naar het hotel. Dit keer gelukkig wel de goede lijn gekozen!

Morgen gaat onze rondreis weer verder. Op zo’n 1 ½ uur rijden ligt onze volgende stop voor 2 nachten met daar tussenin een bezoek aan Six Flags. De weersvooruitzichten zijn weer een stuk vriendelijker dus kunnen de poncho’s de vuilnisbak in!