Vandaag de eerste volle dag NYC. Na het ontbijt direct richting subway en met de F-line naar 34 Street. Vandaar ging het te voet naar het Empire State Building wat 4 jaar geleden ook al eerder eens door ons was bezocht. De weg omhoog ging gezien de drukte redelijk vlot en om half elf stonden wij al op het observatie dek op grote hoogte. Het weer vandaag was uitstekend om te sightseeen. Temperatuurtje van 23 graden en bewolkt, dat is de laatste tijd hier wel anders geweest. Ook op hoogte was het prima toeven. Nadat er de nodige plaatjes van NY waren geschoten werd de afdaling weer ingezet.

Volgend doel was de aanschaf van Hop on Hop off buskaartjes om zonder al te veel lopen toch zoveel mogelijk te kunnen zien. Nou dat laatste viel, eenmaal in de bus gezeten wat tegen. Het verkeer zat zo vast dat de bus maar langzaam vordering maakte en dus duurde het bijna een uur voor dat wij bij de Church st. konden uitstappen. Lopen was waarschijnlijk sneller geweest.

Goed, reden van uitstappen was dat wij een bezoek wilden brengen aan het 9/11 Memorial. Dat idee bleek bij meer toeristen te leven, gevolg aansluiten in de rij voor een bezoekerspasje waarmee pas om 3:30 PM de site kon worden bezocht. Aangezien het nog voor tweeën was moest de tussenliggende tijd dus worden overbrugt. Besloten werd richting Batterypark te lopen en daar verder rond te kijken. Helaas vielen op dat moment de eerste druppels en dus een mooi moment voor een lunchbreak. Na een half uurtje werd het weer droog, waren de broodjes op en kon de voettocht verder worden vervolgd. Na Batterypark nog even de aandelenkoersen gecheckt bij Wall st. en verder weer terug naar Ground Zero.

Na een onvermijdelijke securitycheck konden we dan eindelijk de memorialground betreden. Deze bestaat uit een tweetal grote waterpartijen ter grote van het oppervlak de Twintowers destijds. In de rand rond de beide bassins zijn alle namen van de slachtoffers die op 9/11 en in februari 1983 (ook toen is er een bomaanslag gepleegd op het WTC) zijn omgekomen. Erg indrukwekkend!

https://youtube.com/watch?v=nyrxA1GySQk%3Ffeature%3Dplayer_detailpage

Hierna werd de Hop on Hop off draad weer opgepakt waarbij wij dit keer bovenin de bus plaats konden nemen. Na een sightseeing door de East-site en Little Italie stapten wij een uurtje later uit bij Central Park wat voor een deel weer te voet werd bekeken.

Aan het andere eind van het park aangekomen leek het ons leuk een poging te wagen om de Space Shuttle de Enterprise te gaan bekijken. Juist vandaag was deze voor het publiek te bezichtigen op het dek van het vliegdekschip Intrepid wat aan de oever va de Hudson rivier permanent voor anker ligt. Ook dit hield weer een fikse wandeling in met helaas als resultaat dat de toegang al om 5 PM was gesloten. Die houden we dus nog tegoed.

De inspannende dag begon zich nu toch wel te laten voelen en dus werd na het avondeten in een bar gelegen aan de Hudson, besloten richting hotel terug te keren. Dit was echter sneller besloten dan uitgevoerd want om de metro te bereiken moest er eerst nog een aantal bloks worden gewandeld.

Uiteindelijk werd op 6Th Avenue de F-line weer genomen, althans zo dachten wij. Hoewel wij wel op het goede perron stonden werd door de vermoeidheid niet gezien dat het de M-line was waar wij instapten! Wel redelijk de goede richting op maar toen wij er eenmaal achter waren, nog een aardig eindje lopen naar ons hotel door een buurt waar je je s avonds liever niet alleen op straat begeeft.

Bij het buurtsupertje werd nog wat fris en bier ingeslagen. Met name dit laatste was voor mij het extraatje dat ik nodig had om nog tot een dagverslag te komen. Deze dag werd dus mede mogelijk gemaakt door Budweiser!

De weersberichten voor morgen geven al en paar dagen regen aan, dus…. pluutjes en poncho’s in de aanslag vrees ik. smiley